Gradatie SSS

De SSS-gradatie heeft het grootste witaandeel, SSS-gradatie wordt ook wel Mosura genoemd, dit is evenals Hinomaru bij de SS-gradatie een Japanse benaming. Een mosura is bijna compleet wit, rode patronen bevinden zich op het hoofd en soms ook op de staart. Een compleet witte mosura wordt ook wel snow-white genoemd.

Gradatie SS

Het witaandeel bij de SS-gradatie is groter dan bij een S-gradatie. Bij de SS zijn de onderkant en de flanken wit gekleurd. Bovenop de rug bevindt zich nog wat rood. Hinomaru is een benaming als er een rode cirkel op de rug getekend is. In Japan symboliseert deze rode cirkel hun nationale vlag. Bij een Hinomaru-no entry zit er een witte streep door de rode cirkel en bij een Double Hinomaru is er sprake van 2 rode cirkels.

Gradatie S

De garnaaltjes met een S-gradatie bevatten mooie strakke banden zonder transparante delen ertussen. Het witaandeel is groter dan het roodaandeel. Bekende kweekvormen zijn de Tigertooth en V-band.

Gradatie A

Deze gradatie bevat een mooi evenredig wit en roodaandeel welke netjes in banden over de garnaal te zien zijn. Daarbij heb je dan 3-banden of 4-banden wit Bij de A-gradatie zijn de kleuren solide en mag er (bijna) geen transparantie voorkomen. Het witaandeel is ongeveer gelijk aan het roodaandeel.

Deze gradatie bevat wel een witaandeel maar dat is wat rommelig gemixt. Het roodaandeel van de garnalen met nog wat transparante deeltjes. de witte delen vormen geen hele banden over de garnaal.

Deze gradatie bevat bijna tot geen witaandeel en is dus hoofdzakelijk rood met nog wat transparante deeltjes. Iets wat sommige mensen juist weer heel mooi vinden.